QualiTrainer a fost creată în anul 2010 pentru a susține dezvoltarea personală a adulților prin instrumente de învățare și instruire.

În timp, QualiTrainer s-a specializat în furnizarea de programe de instruire a celor care își doresc o carieră internațională, în instituțiile Uniunii Europene și în organizații internaționale din structura Organizației Națiunilor Unite.

QualiTrainer furnizează și servicii de consiliere, în special în domeniul carierei și dezvoltării personale.

Echipa QualiTrainer este o echipă interdisciplinară, care acoperă diversitatea și complexitatea cerințelor concursurilor generale EPSO și ONU și dezvoltării personale. Din echipă fac parte, în funcție de proiect, formatori cu experiență în educația adulților, psihologi, specialiști în comunicare, multiculturalitate, coaching, management de proiect.

Managerul general al programelor QualiTrainer este Lavinia Toma, cu experiență de peste 20 de ani ca funcționar public, inclusiv în instituții europene și de peste 15 ani ca specialist în educația adulților, managementul și auditul extern al proiectelor cu finanțare europeană.

Serviciile de instruire și consiliere sunt furnizate în principal online pentru a fi accesibile în spațiul Uniunii Europene, la ore convenabile candidatului, dar și în sală de curs (în Luxemburg sau în București, după caz).

Serviciile noastre

QualiTrainer furnizează următoarele servicii:

  • consiliere de carieră, în principal din perspectiva posturilor din structuri internaționale, suprastatale,
  • training pentru o carieră în Uniunea Europeană, precum și pentru o carieră în structurile Națiunilor Unite,
  • teste pentru antrenarea capacității de gândire logică: teste de raționament verbal, numeric și abstract,
  • materiale pentru dezvoltarea competențelor generale testate în concursurile UE și ONU.

Uniunea Europeană oferă oportunități deosebite de dezvoltare profesională în cadrul instituțiilor și agențiilor sale.

În mod similar, Organizația Națiunilor Unite oferă posibilități atractive de carieră în structurile sale care funcționează la nivel global.

Încercăm să evaluăm profilul celor interesați de o carieră europeană sau internațională și să îi ajutăm să identifice categoria de posturi corespunzătoare acestui profil.

Identificăm punctele tari și cele slabe ale candidatului și îi propunem un pachet personalizat de pregătire, care să îi ofere perspectiva succesului în concursul vizat.

Concursurile generale pentru posturile în structurile UE și ONU sunt dificile prin complexitatea lor și prin numărul foarte mare de candidați înscriși din multe state. Având în vedere avantajele funcției internaționale, numărul celor care își validează candidatura este de ordinul sutei/sutelor pe un loc.

Concursurile constau în testarea inteligenței raționale și a celei emoționale, în etape succesive, prin probe diferite care se desfășoară contra-cronometru.

Având experiența concursurilor EPSO și experiență de lucru în instituții europene și cu organizații internaționale, vă propunem programe de pregătire adaptate profilului dumneavoastră și postului pe care îl vizați.