Pentru a avea succes în concursurile generale organizate de Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) pentru selecția de funcționari titulari în cadrul instituțiilor Uniunii Europene, trebuie să cunoașteți procedura de selecție și să vă pregătiți din timp și constant pentru fiecare din probele de concurs.

În etapele unui concurs EPSO sunt testate abilitățile de raționament cognitiv (de tip verbal, numeric și abstract) și competențele generale (inteligența emoțională) ale candidaților.

Pachete de pregătire pentru concursurile EPSO

Pentru cei care doresc să se pregătească pentru concurs, să abordeze fiecare etapă a concursului distinct sau concursul în ansamblu, am pregătit următoarele programe, la care vă puteți înscrie accesând linkurile corespunzătoare:

  1. Testul de acces
  2. Centrul de evaluare
  3. Abilități și competențe
  4. Pachet flexibil.

Pentru a vă mări șansele de succes în concursul EPSO pentru administratori (AD), concurs care se lansează anual, în perioada martie-aprilie, vă recomandăm începerea pregătirii cu 5 luni înainte, adică din luna noiembrie a anului anterior.

Concursurile EPSO pentru administratori (funcționari titulari ai Uniunii Europene) sunt deschise candidaților din toate cele 27 de state membre, ceea ce generează o concurență foarte mare și un grad de dificultate foarte ridicat.

La o concurență de peste 100-200 candidați/post, calitățile native ale candidaților, în general, nu asigură succesul. Candidatul trebuie să fie familiarizat cu tipologia testelor și a probelor și să se antreneze o perioadă de timp pentru a ajunge să recunoască temele recurente și pentru a-și dezvolta aptitudinile.